Do Storyhunters přichází Václav Zeman. Zaměří se na advokační kampaně neziskových organizací

Náš tým se včerejším dnem rozrostl o dalšího člena, konkrétně Václava Zemana. Nový storyhunter, který dříve působil jako tiskový mluvčí jednoho z odborů Úřadu vlády ČR nebo projektu Rekonstrukce státu, bude mít na starosti především advokační kampaně a propagaci sociální problematiky, o což je mezi organizacemi čím dál větší poptávka.

Pomocnou ruku malým a středně velkým neziskovým organizacím ve zviditelňování jejich aktivit nabízí už třetím rokem agentura Storyhunters. Tu nyní posílí Václav Zeman, který rozšíří tým věnující se media relations a PR podpoře společensky citlivým tématům, jako jsou dluhy a exekuce, terénní sociální služby, inkluzivní vzdělávání nebo chudoba seniorů. Celkem šestihlavý tým v současnosti pečuje o komunikaci patnácti neziskovek.

Václav Zeman, který do agentury přichází právě z neziskové sféry, vystudoval žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Většinu své profesní kariéry se věnuje podpoře propagace sociálních témat a vzdělávání. Působil i na úrovni státní správy, kdy pět let zastával post mluvčího Agentury pro sociální začleňování. Spolupracoval s organizacemi jako Člověk v tísni nebo Frank Bold. V současnosti vedle Storyhunters působí v organizaci Škola Můj Projekt.

 „Jsou to právě zkušenosti ze vzdělávací oblasti, které vidím jako obrovskou přidanou hodnotu Vaškova rozšíření Storyhunters. Právě po podpoře advokačních kampaní v oblastech školství a sociální problematiky je teď v Česku mezi neziskovými organizacemi rostoucí poptávka. Tu bychom v dosavadním složení nebyli schopni uspokojovat,“ vypráví Lucie Nemešová, která Storyhunters vede.

 „Organizace, s kterými Storyhunters spolupracují, mají neuvěřitelné expertní know-how v řadě témat. Mým úkolem bude pomoci tuto jejich expertízu dostat až na tu nejvyšší úroveň, na které se tvoří legislativa,“ říká Zeman a dodává:  „Na co se těším nejvíc, je práce s konkrétními příběhy. Právě ty totiž mají mnohdy tu sílu, že dokážou  někdy ne zcela záživnou a pro většinu společnosti těžkou až kontroverzní problematiku polidštit, a tím i snáze pochopit.